Pages

Sunday, September 18, 2011

sekadar menegur...

salam dan hallo~

ni entry pendek jer...
saya nak cakap, saya ni tak suka menegur orang....
al maklumlah, lagi suka jage tepi kain sendiri dari jage tepi kain orang kannn....
kita ni, name pun dah duduk satu ruang....
terhad, kecil tapi selesa... alhamdulillah.....
.
saya tahu awak suka menyanyi....
memang la seronok layan lagu tu sambil nyanyi, tapi......
agak-agak lah kalau nak memekak pun...
AGAK-AGAK lah yer...
saya ni macam tak wujud je awak buat....
awak sorang je ke yang bayar sewa?
hormat la pada orang lain....

saya pun bising jugak....
tapi bila tersedar, saya berhenti, sebab saya tahu, orang tak suka saya bising.....
kalau tak sedar, sedar-sedarkanlah saya....
sebab saya pun manusia biasa....
saya pun malas nak kacau orang kan....

saya ni aktif kat luar....lagi-lagi dengan kawan kelas saya....
tu sebab bila kat rumah kadang-kadang saya diam jer....
bukan apa....
nak seimbangkan balik emosi....
nak rehat...
jadi saya ada rumah aje la nak berehat....
kalau kat luar saya aktif, kat rumah saya bising, nanti orang kata saya hyperaktif....
bukannya saya memencilkan diri pun....
saya cuma dok terperok dalam bilik, main laptop.....
salah ke di sisi undang-undang?
salah ke???
sebab saya bukan macam awak....
aktif sana-sini...

lagi satu, kalau awak ade ape-ape pun, jangan la nak show off sangat....
ape ingat awak sorang jer ader??
orang lain pun ade la...
saya sikit pun tak heran, tapi bertambah heran dengan perangai awak yang kebudak-budakkan....
pergi lantak la kalau saya takda benda tu pun...
awak nak beli untuk saya ke?
tak kan....

saya tahu awak disukai ramai....
awak ni kelaka la, awak ni la, awak tu la...
saya sikit pun tak jeles la....
tak heran pun awak sapa....tapi saya hormat awak...
ye la mungkin salah saya jugak, kerana tidak memahami awak....
dan mungkin salah saya jugak kerana bersangka buruk terhadap awak....
tapi PLEASE.....

hormat saya, dan saya akan hormat awak....
saya suka awak sebenarnya, tapi mungkin ade certain-certain part awak yang saya tak suka....
salah saya la sebab tak cuba menerima awak seadanya....
dan salah saya jugak kerana terpedaya hasutan syaitan membuatkan saya bersangka buruk pada awak...
jadi maafkan lah saya.....

saya tahu mungkin sebab saya jarang ade kat rumah....
saya jadikan rumah macam hotel, balik nak tidur dan mandi sajee....
jadi awak lagi rapat dengan orang lain kat rumah tu...
saya tak kisah....sebab saya bukannya tak berkawan dengan diorang tu...
diorang pun saya kawan....suma saya kawan...
cuma jarang ada kat rumah kan....
mungkin quality time tu kurang kan....
lagi pun waktu kelas kita pun tak sama....

awak banyak kelas pagi, saya banyak kelas petang dan malam....
tak sama waktu kita....berjumpa bila saya balik je la...
lagi pun bila awak takda awak lagi dicari teman serumah kita...
saya ni sapa yang cari....ntah-ntah tak amik tau pun saya ni ade ke tak....

jadi sekali lagi, maafkanlah saya kerana tak menjadi teman awak yang baik....
saya akan cuba lepas ni....
saya cuba untuk jadi happening dari sebelum ni...
pasal ekspresi muka saya bila kat rumah....
entah la...saya pun kurang pasti kenapa muka saya berwajah masam.....
tapi mood saya ok jer....nak tegur, tegur aje la...
buat masa ni, saya belum pernah makan orang lagi...
jadi takyah la nak kate saya bad mood ke ape....
saya manusia normal ya untuk pengetahuan awak....
kang saya bad mood betul-betul baru awak tau....


jadi saya akan cuba untuk tukar muka ni


................................................
...........................................
..................................
.........................
...............
........
...
..
kepada ini

 

tadaaaaaaaaaaa...........hahaha
eh salah bagi gamba la....
wakakakakaka...(sumpah geli tengok gamba ni)


kepada yang ni.....



saya akan tukar kepada ini....

..............................................
.......................................
................................
...................
..........
.....
.
 

 lagi comeeeeeelllllll dan lagi manja kan......
so sweet
ahaks.....

jadi saya akan cuba ubah perangai saya, dan awak pun kena samalah yer.....
sekian T.K....

dari:
insanyangikhlasmeneguruntukkebaikanbersama..... (=

ehem:kalau makan cili terasa la pedaskan.....tapi rase nyer ini dah kira baik dari saya sound je kat awak kan....

3 comments:

eszyamin said...

biasa r tuh..kdg2 x fhm dgn perangai housemate or roomate sndiri..itu kau x sama kelas..masa aku dip dulu, dah la satu rumah, satu klas plak tu tp stiap kli kt umah msti ada konflik yg timbul..kdg2 trtanya balik..eh aku ada buat mslh ke dgn kau, knp kau xtgur aku mcm kau tgur housemate ko yg lain..aku trtanya2 tau x..tp aku buat dont know je..kwn aku ramai lg kot,nk pikir pasal ko sorg..ermmh buang masa...hehehe

Lyn said...

tu sebab aku tak carik housemate sekelas...sbb klu ade konflik, mmg malas nak layan..berpanjangan lak tu...duduk bersama kena give and take la...letih sebenrnya melayan benda2 ni...better fokus kat stdy kan?lg pun bkn dia sorang je kwn kita yg ade kat dunia ni kan...hehe

eszyamin said...

betol2..ramai lg kwn yg fhm kita n yg baik dgn kite..lyn, lama x hapdate blog..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...