Pages

Sunday, September 18, 2011

sekadar menegur...

salam dan hallo~

ni entry pendek jer...
saya nak cakap, saya ni tak suka menegur orang....
al maklumlah, lagi suka jage tepi kain sendiri dari jage tepi kain orang kannn....
kita ni, name pun dah duduk satu ruang....
terhad, kecil tapi selesa... alhamdulillah.....
.
saya tahu awak suka menyanyi....
memang la seronok layan lagu tu sambil nyanyi, tapi......
agak-agak lah kalau nak memekak pun...
AGAK-AGAK lah yer...
saya ni macam tak wujud je awak buat....
awak sorang je ke yang bayar sewa?
hormat la pada orang lain....

saya pun bising jugak....
tapi bila tersedar, saya berhenti, sebab saya tahu, orang tak suka saya bising.....
kalau tak sedar, sedar-sedarkanlah saya....
sebab saya pun manusia biasa....
saya pun malas nak kacau orang kan....

saya ni aktif kat luar....lagi-lagi dengan kawan kelas saya....
tu sebab bila kat rumah kadang-kadang saya diam jer....
bukan apa....
nak seimbangkan balik emosi....
nak rehat...
jadi saya ada rumah aje la nak berehat....
kalau kat luar saya aktif, kat rumah saya bising, nanti orang kata saya hyperaktif....
bukannya saya memencilkan diri pun....
saya cuma dok terperok dalam bilik, main laptop.....
salah ke di sisi undang-undang?
salah ke???
sebab saya bukan macam awak....
aktif sana-sini...

lagi satu, kalau awak ade ape-ape pun, jangan la nak show off sangat....
ape ingat awak sorang jer ader??
orang lain pun ade la...
saya sikit pun tak heran, tapi bertambah heran dengan perangai awak yang kebudak-budakkan....
pergi lantak la kalau saya takda benda tu pun...
awak nak beli untuk saya ke?
tak kan....

saya tahu awak disukai ramai....
awak ni kelaka la, awak ni la, awak tu la...
saya sikit pun tak jeles la....
tak heran pun awak sapa....tapi saya hormat awak...
ye la mungkin salah saya jugak, kerana tidak memahami awak....
dan mungkin salah saya jugak kerana bersangka buruk terhadap awak....
tapi PLEASE.....

hormat saya, dan saya akan hormat awak....
saya suka awak sebenarnya, tapi mungkin ade certain-certain part awak yang saya tak suka....
salah saya la sebab tak cuba menerima awak seadanya....
dan salah saya jugak kerana terpedaya hasutan syaitan membuatkan saya bersangka buruk pada awak...
jadi maafkan lah saya.....

saya tahu mungkin sebab saya jarang ade kat rumah....
saya jadikan rumah macam hotel, balik nak tidur dan mandi sajee....
jadi awak lagi rapat dengan orang lain kat rumah tu...
saya tak kisah....sebab saya bukannya tak berkawan dengan diorang tu...
diorang pun saya kawan....suma saya kawan...
cuma jarang ada kat rumah kan....
mungkin quality time tu kurang kan....
lagi pun waktu kelas kita pun tak sama....

awak banyak kelas pagi, saya banyak kelas petang dan malam....
tak sama waktu kita....berjumpa bila saya balik je la...
lagi pun bila awak takda awak lagi dicari teman serumah kita...
saya ni sapa yang cari....ntah-ntah tak amik tau pun saya ni ade ke tak....

jadi sekali lagi, maafkanlah saya kerana tak menjadi teman awak yang baik....
saya akan cuba lepas ni....
saya cuba untuk jadi happening dari sebelum ni...
pasal ekspresi muka saya bila kat rumah....
entah la...saya pun kurang pasti kenapa muka saya berwajah masam.....
tapi mood saya ok jer....nak tegur, tegur aje la...
buat masa ni, saya belum pernah makan orang lagi...
jadi takyah la nak kate saya bad mood ke ape....
saya manusia normal ya untuk pengetahuan awak....
kang saya bad mood betul-betul baru awak tau....


jadi saya akan cuba untuk tukar muka ni


................................................
...........................................
..................................
.........................
...............
........
...
..
kepada ini

 

tadaaaaaaaaaaa...........hahaha
eh salah bagi gamba la....
wakakakakaka...(sumpah geli tengok gamba ni)


kepada yang ni.....



saya akan tukar kepada ini....

..............................................
.......................................
................................
...................
..........
.....
.
 

 lagi comeeeeeelllllll dan lagi manja kan......
so sweet
ahaks.....

jadi saya akan cuba ubah perangai saya, dan awak pun kena samalah yer.....
sekian T.K....

dari:
insanyangikhlasmeneguruntukkebaikanbersama..... (=

ehem:kalau makan cili terasa la pedaskan.....tapi rase nyer ini dah kira baik dari saya sound je kat awak kan....

Tuesday, September 13, 2011

kepada sahabatku

 kalau la aku dapat bagi dia baca......

salam...harap kedatangan mesej ini tak mengganggu diri kau..1stly aku nak mintak maaf atas segala kesilapan aku yang pernah aku buat pada kau....pasal kejadian hari tu masa yang aku datang kat tempat keje kita, memang aku sengaja tak pergi kat kau..sebab ape, saje nak uji kau....aku tau kau akan marah dekat aku,dan memang sengaja aku biarkan...bila kau marah, maknanya aku ni aku ni tergolong dalam sahabat kau yang kau sayangi...ko marah sebab aku tak tegur kau kan??maknanya, aku ni kira orang penting dalam hidup kau kan kan kan...hehe....

jadi maaf sangat2 wahai sahabatku, kerana apakan daya aku sebagai manusia biasa yang sering melakukan kesilapan dalam persahabatan.....sebenarnya elok juga kita macam ni....sebab orang kata bila dah gembira atau dah suka sangat, lama2 akan bergaduh, bersedih kan?lame2 dah naik menyampah, bosan, tol tak? bila kita macam ni at least, kita lebih mengenali each other,apa yang kau suka dan apa yang kau tak suka....atau senang citer lebih memahami antara satu sama lain...itu jadi penyeri dalam persahabatan kita....

kita memang rapat walaupun tak sebaya...kadang2 kau lagi matang dari aku yang tua lagi dari kau...kau lebih senang luahkan perasaan atau pendapat kau dari aku...kau tak bagi direct kat aku, kau post kat buku muka....itu cara kau menegur aku....jadi sekarang memang terpulang pada aku kan...tapi aku sengaja bagi kau masa untuk reda....takut kang tetiba kau terus fire aku, lagi la aku terasa...


so all the best untuk kau dan untuk aku jugak....im really appreciate you as my beloved frens....take care okayh....sayang kau..hope bila aku cari kau nanti, kau sedia terima aku sebagai kawan kau lagi.... ^^,


dari sahabatmu yang mengingati mu....

Monday, August 29, 2011

How do we end our Ramadan?

juz nak sharing this link...harap dapat dimanfaatkan....

How do we end our Ramadan?

10 things annoying about lyn bila nak balik kampung......

1.suka siap lambat macam mak datin
2.suka lambat2 packing baju
3.memilih baju nak bawak sampai berjam-jam
4.suka bawak barang banyak2 macam nak duduk sane berbulan
5.mase orang tengah dok sibuk ngemas boleh pulak online (juz like now)
6.suka lupa bawak barang sendiri, or barang yang dipesan suruh bawak
7.suka tinggal berus gigi, pastu merengek nak beli (*tapi pencuci muka tak tinggal pulak)
8.suka terhegeh-hegeh baru nak mandi pastu mandi lame2
9.orang yang terakhir naik keta
10.kadang2 orang dah hiruk pikuk nak balik boleh tido dulu, macam dye pulak yang drive

so pesanan ikhlas dari saya, jangan la jadi macam senarai kat atas ni....untuk mempercepatkan urusan balik kampung, bersiap awal, make a list dan alert dengan sume benda untuk keje cepat selesai....
nanti boleh balik kampung dengan senyuman hingga ke telinga...haha

Saturday, August 27, 2011

malam2 terakhir ramadhan.....

salam hyep halo....

urm salam terakhir ramadhan...lagi beberapa ari je lagi dah nak sambut raya....
excited tak !!! excited tak !!
hehe...ok berkesempatan saya mengonlinekan diri sebelum balik kampung dan menjadi sibuk untuk persiapan raya, saya nak mengucapkan selamat menyambut 


HARI RAYA AIDILFITRI, 
MAAF ZAHIR & BATIN

kepada seluruh umat islam di seluruh dunia....


yang mana tak sempat kunjung sanak saudara tu, sempat2 kan la diri anda.....
mana tau esok lusa belum tentu dapat jumpa lagi kan....
boleh eratkan hubungan kekeluargaan...

ok kepada sahabat saya yang jauh dekat, dari Perlis hingga Sabah tu, saya doakan kalian sihat sejahtera nak sambut raya ni...
mana yang bekerja, selamat menjalankan tugas....
mana yang cuti, cuti la dengan semanfaat yang boleh....
jangan nanti mengamuk tak puas raya....
mana yang cuti sem tu, hehe...puas cuti 4 bulan....
kita sempat raya 2 minggu je, lepas tu nyanyi la lagu UiTM dihatiku....hehehe

yang paling penting,
mana yang balik kampung tu, balik berhati-hati...
*tetiba tringat lagu balik kampung,dgn bayangan video matluthfi..
sentiasa berwaspada kiri dan kanan anda, jangan speed, nanti terlanggar pulak lembu pak latip...
tragedi raya kot, tak dapat nak raya....

kampung saya tu dekat je..nogori sombilan..haha
sapo kampung kek pilah tu, meh la berayo umah atok den...
kito makan ketupat kalau ado yo....
*im really bad tp pronounce this...hehe



akhir kata dari saya, 
jangan main mercun,bunga api takpe,
tolong2 la mak kat dapur tu kalau boleh...
dan
hayatilah akhir2 ramadhan ni dengan sebaik nya...
*sebab saya rasa, dorang dah tak sebok nak pergi tarawih, dorang lagi sebok nak bershopping sakan waktu2 malam2 nih...

tata...

....(^,^) :  lagi berapa kerat ari je kan nak abis, lepas ni raya sakan la kot.....

SEGMEN KIBARKAN JALUR GEMILANG DI BLOG ANDA !

  link this segment to Mr_Right

"Saya bangga menjadi rakyat Malaysia kerana negara aman dan sejahtera, mempunyai rakyat berbilang kaum, berkongsikan budaya yang unik dan menarik dan menjadi kebanggaan kepada rakyat Malaysia. Saya berasa bersyukur dengan kemajuan dan keamanan yang diberikan oleh pemimpin-pemimpin dan pahlawan-pahlawan negara yang berjuang untuk anak bangsa dan negara. Dimana bumi dipijak di situ langit dijunjung.....


tag to :

"Segmen Raya : Mercun Kegemaran Aku"


ok header dah letak....
korang teruja tengok tajuk meh join segmen ni kat BOMBAY

sekarang mukadimah nyer...
mercun kegemaran aku....
urmm....ape yer...setahu aku lar, duit yang terlabur untuk mercun yang pernah aku beli macam mercun mancis, mercun bola (aku tak main mercun ni), naga, roket besau, roket kecik, mercun das, mercun gasing dan banyak lagi la termasuk mercun POP2(*haha boleh dikira mercun jugak kan) sume nyer syok nak dimain...

tapi untuk aku, aku suka mercun naga...coz bunyi nye ade nada, n cahaya dihasilkan menarik..... lagi2 kite baling dari atas ke bawah....bunyik nyer dah macam mercun papan.....so fantastic..hahaha...penah sekali aku baling mercun ni bawah pembentung depan umah aku...pergh bunyi nyer....macam berperang....main sampai tak ingat awak tu pompuan..hehehe...

tapi last2 aku dah stop main mercun coz my mum selalu marah budak2 main mercun depan umah....iya la...orang nak bertarawih, korang dok pung pang pung pang men mercun.....ade yang nakal pegi letak mercun dalam peti surat rumah orang....mane la tak marah kan....so aku pun ambik langkah keselamatan main la bunga api, itu pun aku jadikan mercun....

cara nye ialah...agak nyeer korang pun dah tau kan....ok la aku story jela...care nyer korang patah2 kan bunga api yang kaler merah (pemegang nyer berbelang putih merah tu) letak kat satu tempat jangan pegang pulak.... then korang bakar ujung nyer nanti benda tu berpusing2 nampak cantik la.....hayati lah dengan duduk bercangkung....dah abis buat lagi....kalau tak berpusing, korang bersihkan la sikit lantai rumah tu....ade batu tersekat tu yang tak dapat nak pusing....

bila dah besar ni nak tengok bunga api ngan  mercun pun dah tak lalu...
baik tengok firework yang lagi cantik, besar, berwarna warni, bunyi pun best, selamat dan paling penting jimat duit sebab korang boleh tengok free(kat dalm tv pun ade)...hehe

ok rase nyer aku pun dah banyak celoteh ni, so rase2 nak tag
 
so pesanan dari pihak penaja
ok semua...tata....

"CONTEST BERSAMA SI MANJA (MR_RIGHT)"

 

banner contest...weee...


ok rase nyer ni first contest dalam bloggy selain contest dalam FB yang saye join..haha...teruja lak nak join...nak join leh la klik kat link ni MR_RIGHT untuk masuk contest ni..so korang2 yang ade pic2 yg best jom join this contest okeyh...

tag:
http://eszylife.blogspot.com/
 
 n tadaaaa.......


wif my cousin muallim....
 .

Friday, August 26, 2011

menu berbuka hari ni....

salam hyep hallo...

kalau tengok tajuk post kat atas, mesti korang muak nak baca kan...
yela bukan pasal korang kenyang berbuka tadi, tapi dah banyak entry pasal benda2 ni....
ok aku tak peduli, nak post jugak menu aku buka ni...
ikut selera la nak bace ke tak kan....
aku post pun sebab teruja aku masak sendiri makanan ni...hehe

ok memandangkan kawan aku si Shafiq ni wat  
*sesuka ati aku je kan bagi nama kan 
yang aku tengok agak superb gak masakkan nyer,
aku pun ade wat mkanan ala2 western, tapi ak nyer simple giler, juz 
MINI BURGER...
hehe...
bukan pe...kang besau2 (bak kate org melaka) kang tak abis plak....yela lauk pauk lain byk kan....
mau termuntah kalau makan banyak2....tak abis membazir je nanti...

ok apsal teruja sangat nak wat mini burger ni, coz aku rase sangat simple,*actually semenjak aku tengok kat TV n sangat2 yummy untuk dimakan ketika lapar.... so i snap picture untuk dijadikan kenangan coz lepas ni aku mungkin tak berpeluang nak masak lagi...*sebab dah balik KBM

mini burger with chicken chop hangus...haha
wait!! apsal tetiba ade chicken chop lak tu??haha..itu yang kakak aku masak..*nampak nyer dye lagi super power masak dari aku...nampak cam gelap2 jer, tapi rase nyer, menjilat jari dari tengok burger aku tuh..haha....mase wat burger ni aku gelak sowang2 coz tengok la, tomato nyer skit punyer besau dari roti n daging nyer....haha...sihat makan burger ni...sayur lebih dari daging....makan ni pun dah kenyang giler....

ok pasni aku nak wat kek batik la..dah lame niat nak buat, tapi tak berkesempatan pulak..tengok la malam nanti, mungkin aku bertukang kat dapur bila sume orang da tido...insyaalah aku akan update nak tengok menjadi ke tak kan.... hehe...






Monday, August 22, 2011

dilema..

salam hyep hallo...

ok pagi 22hb ni memang buat aku terkejut.....
1st aku boleh bangun lambat nak pegi keje....sumpah macam nak terkeluar biji mate tengok jam tak pecaya dah pukul 9 lebih.....boleh pulak la lena dari lepas subuh tadi....
memang tak 'dan' sangat2 la klu aku nak kejar masuk pagi ni.....
dengan baju tak iron lagi, nak mandi, bersiap lagi, memang tak cukup mase la....
so nak dijadikan cerita, aku boleh je masuk syif afternoon, tapi arini plak aku ade plan ngan kawan sekerja aku nak pegi danau nak carik barang raye lepas balik kerja.... 
so solution untuk aku join ialah, aku amik MC tak payah masuk keje......

alkisah nyer.....ak nak masuk keje jugak...dah alang2 kerja dah elok ni, takde masalah, carik pasal lagi....kang tak pasal2 elaun kene potong lagi....dah pulak duit aku sangat kering ni....cukup2 sampai hujung bulan ni je.....klu amik MC agak sakit la....memang duit untuk belanja abis kat MC je....

ok pause, 
aku nak bermonolog sekejap yer.......
otak berfikir "urm tak payah la join diorang, masuk keje tengah ari je....at least tak yah amik mc nak join diorang...jimat duit..."

kata hati pulak " join jela,amik mc abis cerita.."

suara dari 1 sudut yang tak pasti dari mana " kalau boleh putar mase balik, masuk pagi je, boleh join diorang tak payah fikir ape2 dah...itu lah gatal online smpai sahur, macam esok kerja masuk afternoon,lepas tu tido lepas subuh comfirm2 la bangun lambat..."

wah sangat dalam dilema....mana harus ak pilih.....berfikir secara waras, ikut kata hati, atau ..........

ade jugak tanye kawan lain....patut ke, tak patut ke??? siap ade nak tawarkan pertolongan lagi.....
tapi takpe la...terima kasih banyak Matul, sahabat saya....pertolongan awak sangat2 saya hargai....tapi takpe la, saya tak mahu kerana nafsu untuk berseronok, saya nak susahkan Matul pulakan....

so...
finally....

aku masuk kerja aje....

sory to my fren cik nana n kak has yang disayangi....
saya tak boleh...maaf memang silap saya sendiri...
harap2
lepas ni kita ade rezeki kita keluar lagi ya.....
jangan marah saya okeyh...
saya sayang anda sekalian, tapi planning kita 'tidak kali ini'....
saya hanya mampu cakap pada anda sekalin "maafkan saya banyak2"

Thursday, August 4, 2011

kesedaran....

salam hyep hallo.....

urm...tetibe x de feel plak nak tulis blog.....
sentap japp.....
.......
......
....
..
.


ok....sambung balik..*ambik feel, ambik feel....
ehem....
ok macam bese biler online ni aku suke blogwalking.....
then aku bukak la satu per satu blog yang aku bookmark
banyak nyer blog kawan2 yang aku kenal + blog yang best2 nak dibace
majoriti sume dah tuka background blakang nyer, ade yang dah tambah gajet2 baru....
seronok la n terasa jeles jgak la biler tengok blog kawan aku yang chantek2 colourful
(*tak macam aku hitam jer background nyer)
yang ade siap bebunga2 n berbling2 lgi......
wahh gitu....haha

so motif aku nak cerita ni, sebenarnyer, aku baru sedar yang aku ni sukar untuk buat pembaharuan tanpa minat atau sebab yang munasabah untuk melakukan sesuatu yang baru....
kesedaran ni tersangat la ketara coz aku takut nak tukar template baru coz takut ape2 benda yang aku dah buat akan hilang.....
(*hah! macam tu pun bleh buat ko tersedar??)
dan aku tersangat selesa bila aku biarkan benda tu macam tu je, tanpa disentuh melainkan ditouch up sikit2 aje.....
huh...susah hidup camni.....

contoh macam aku tengah keje nih....
aku masuk balik tempat yang same dengan tempat aku keje sebelum nih.....
kenapa???
aku dah selesa dengan suasana n mostly dengan kawan2 kat sini....
takde nak terpikir nak carik keje lain ke???
feel tu memang ade....tapi!!! aku tak berusaha pun nak buat....
harapan ade, misi ade, tapi tak jalankan, tinggal harapan jela....

susah ke nak buat pembaharuan?
sebenarnye depend pada benda tu jugak...
contoh benda tu mendatangkan impak positif, better than before, memang boleh jalan...
tapi bersyarat..banyak peraturan.....

manusia bile dah selesa kadang2 terpikir ke nak berubah kan...
melainkan diorang ni diduga atau mereka yang mempunyai hala tuju hidup.....
sentiasa akan buat pembaharuan dalam hidup....

macam aku ape pembaharuan yang aku buat sepanjang hayat aku nih??
urm....nothing....i think soo....

so, what should i do?
kebergantungan pada diri ni nak ke tak nak kan, dan berpikir untuk melakukan nyer dan kesan nye kat diri aku jugak...

n satu lagi tahap kesedaran aku ialah.....
aku suka benda2 yang plain2.....
(*hey its not a crime ok)
benda kalau boleh nak satu kaler je....
or yang simple2 jer....



mungkin aku ni jenis yang simple2 or aku ni tak berani nak melakukan sesuatu yang eksotik....
sebab aku rase selesa menjadi biasa2 dari yang luar biasa....
tak menarik langsung kan....
mesti boring je dengan aku....

korang pun agak nyer tak bace pun part nih...hahaha

so dari aku terus menerus merepek, baiklah aku noktahkan jela entry ni......
ntah ape yang boleh buat aku tulis entry panjang berjela ni pun aku tak tau lah... stress kot...haha



buka puasa!

salam hyep hallo.....
*ayat bese bila pembukaan

okeyh...
tadi saya ade majlis buka pose beramai2 dengan semua staf....
seronok la.....jimat duit makan walaupun kene bayar rm2....
(*kalau makan kat saji dapat nasi dengan telo masin jer..haha)
tapi klu dgn duit 2 ringgit bleh ke kte dapat makan nasi ayam(ayam golek) + satay + kurma + air kotak + bubur durian n macam2 kuih lagi la....
tak dapek den nak bori an...
dah tak pandang kiri kanan....haha
syukurlah...rezeki Allah bagi...
dengan meriah makan ramai2 kan.....
lepas ni tak tau la merasa lagi ke tak suasana macam tu.....

haha...takde gamba plak nak diupload....

Photobucket





Wednesday, August 3, 2011

puasa si alyn....

salam, hyep hello...

takde ape nak cerita juz want to say
SELAMAT BERPUASA
kepada seluruh umat islam yang menjalani ibadah puasa dan
semoga segala amalan n ibadat kita diberkati pada bulan ramadhan ni....

acewahhh...
islamic pulak kan.....hehe

actually agak terlambat la sikit kita nak wish kan...
dah masuk pose ke-3 dah....
tapi kerana dek nak mengisi masa tunggu nak sahur ni,post jela kan....

urm...
dalam 2 hari dah berpose ni, (*pose ke??) dengan keadaan diri yang bekerja, takdelah terasa terbeban sangat bila buat keje tu...
bese je...same je penatnya....

tapi bila time nak berbuka....
tak same la mcm org lain yg tgh dok ngadap juadah tggu azan....
diri awak ni dok la ngadap keje yang sampai bile tak selesai2 tuh....
stay dalam kdai....jage kdai....
bila dah azan, tak terasa pun nak jamah pape....
tangan ni ligat tak abis2 wat keje.....
tengah mengelamun wat keje tu, mula la teringat family kat rumah tengah berbuka sakan.....
mane nak tuang air,mane nak senduk nasi....
semua orang ade, ade kcuali aku...

nasib badan la keje bulan pose....
nasib baik parents aku anak ramai, klu sorang dua je, mau terasa hati orang tua aku kan....hehe

mase dimanfaatkan bersama lepas tu tarawikh same2..
bukan la nak mengadu diri ni berbuka hanya berbekalkan kurma 3 biji dengan air kotak drinho,(*then lepas tu makan nasi 1 pinggan) tapi memikirkan quality time with family tu, aku takde....
bila dah keje asyik dengan kawan2....rumah macam persinggahan nak tido je....
betapa lagha nye la nak carik duit bayar sewa rumah kan...
sabo jela....

hope diri ni diberkati bulan ramadhan ni kan....
amik suma berkat yang ade.....
ramadhan sebelum2 ni yang mana tak buat ibadat nyer, cuba la buat kan untuk tahun ni...
mana tau ni tahun terakhir merasa ramdhan? wallahualam....

p/s : rase menyampah pulak tengok orang yang dah pasang lagu raye...diorang ni nak sambut pose ke nak sambut raye je lebih? *kesal..

Thursday, July 21, 2011

kepada dia kita kembali....

salam, hyep hallo.....

ok dalam saya syok search memalam ni, saya search la mydin rawang.....
funny la...saje nak tengok ape yang keluar....
banyak yang kuar map, address, n others....
mase scroll ke bawah ni, saya terpandang 1 link nih (klik)..
*tuan punya blog saya minta linking ur blog yer*
pekerja mydin rawang maut-langgar lari
(sumtink like that tajuk nyer)

mase tengok pic yang ade nih, seriously tergamam.....
coz mangsa tu, kawan saya....
yeah saya penah keja sane....
saya kenal sangat pada arwah....

saya tak mau  mention nama dye, n kejadian yang berlaku....
sedih bila teringat kat arwah....
sebab dye sentiasa ceria dan membuatkan orang sekeliling selesa dengan dye....
gurau senda dye,memang tak dapat nak lupa....
so saye hanya mampu mendokan untuk dia sejahtera di sana....
al-fatihah....


Photobucket

siapakah dia...

salam, hyep hello.....

new post ke???
haha...
rezeki nak berblogkan....
xde ape nak diceritakan pun...

cumaa....
saya bahagia...
sekarang ini, setakat ini....
esok lusa...wallahualam....
tak tahu bagaimana, macam mana.....
dengan kehadiran dye, saya berubah...
untuk menjadi lebih baik dan bertambah baik...

walaupun sebelum ni saya insan yang lagha dengan duniawi....
saya mengenal dia lantas juga mengenal ALLAH yang maha esa.....
kerana keperibadiannya yang setia pada penciptanya.....

sekarang saya sedar, tanpa DIA saya mungkin tak mengenal dunia,
tanpa DIA saya mungkin tak mengenal islam itu indah,
tanpa DIA mungkin saya tidak tahu mengucap syukur pada pencipta,
tanpa DIA saya mungkin tak merasa rezeki halal,
tanpa DIA saya mungkin tak menulis blog ni...upss.....

...........................

syukur alhamdulillah....
berubah lah wahai hati....
tak banyak pun, sikit2 dahulu....
manusia tak boleh berubah dalam sekelip mata.....
mana yang wajib cepat2 disegerakan....
kerja duniawi hanya sementara, hanya di dunia....
kerja pada yang maha ESA itulah akan dihitung kelak.....

kehadiran dia, mencuit hati ini....
untuk mengenal dia, isi hati nya, sifat diri nya....
apa sahaja keletah nya semua ingin diketahui....
percakapan nya...
kalau lah si dia mendengar isi hati ini berbicara....
adakah si dia akan menerima?
atau menolak nya....

semoga perhubungan kita ini diredhai Allah s.w.t...
dan semoga perhubungan persahabatan ini berpanjangan.....
insyaallah....
Photobucket

Monday, July 11, 2011

make a change plizz...

salam,hye,hyep n hello.... ^.^

1st of all i want to say CONGGRATULATIONs (sampai berdouble2 'G' aku..haha) to my fren azimah n firdaus rashid coz dapat further study under jpa....
betulke jpa??entah....
forgot laa....*huh

2ndly aku nak cakap "AKU RINDU SANGAT2 KAT KORANG" (khas untuk BM2231a)......*warghhh
hahaha.....
takde lah...siyesly saye sgt2 rindu kat korang sume.....
yela...kawan yang mane nak pegi kelas, mane nak lunch,dinner same2....
kawan mane nak merayap kat melaka lagi2 kat jusco yang wayang tak siap2 tuh...haha
naik bosan lak dok rumah coz takde aktiviti....
kadang2 rase rindu, mcg la kawan yg rapat kat sane....hahaha...
(sorang je pun yg aku selalu mcg, yg lain..no komen...)

time study dulu terpikir2 bile la nak cuti...haaa..sekarang hambek kau...4 bulan dye bagi..mau termuntah pulak ko bercuti...rase macam study tu, pegi melancong....yela mane tak nyer....
duduk kat tengah2 bandar melaka,
tempat melancong pulak tuh..
tetiba sekarang ko da dudk rumah balik...
rasekan....hahaha

tapi sebenarnya duduk rumah best jugak....
spend time dgn adik2 kecik yang nak membesar, 
yg dalam proses mengenal dunia...
yela nanti bila dye da besar, takdela dye berjauhan dgn kita, 
takde la dye tak kenal kakak dye sendiri kan? *insyaallah....

so boring2 duk rumah, nak menggatal keja pulak....
keja pun kat tempat lame dulu....
sronok la jumpa kwn dulu2.....('dulu2'??bru 4 bulan okeyh...)haha....
ok la jumpa kwn tempat kje...
best la masuk2 at least masih ade org ingt kat kita....
mane yang dah takde, kita doa la kn untk dye di sana....
mane yang dah berhenti, wallahualam la ape yang dorang tengah buat sekrang ni....
kita doakan yang terbaek je untuk mereka ye.... ^.^

ok sekarang ni dengan dunia bekerja..
macam2 perubahan....
paling ketara,kawan2 kita la...
berubah giler....
mane yang kita sangka dye baik, rupa2 nya masyaallah...
tak baik lah nak mengata orang kan....

redha jela dengan ketentuan ilahi...
mana tak nyer....tak boleh nak lari....
nak berenti....haremmm....x approve.....
menyesal masuk balik beb...huhu
setiap hari ade je drama2 diorng buat.....
kadang2 kita yang natural ni pun kene....
padahal tak berkaitan, tak tahu menahu, tak terlibat pun dengan benda tuh...
pun kena jugak...
sabo jelah kan....
kerenah manusia.....
kepala hangin....keras kepala....
ni semua akibat suka makan benda2 yang keras, seperti
ikan parang
pucuk paku
belimbing besi
hahaha...melawak je.....
tak berkaitan pun..

so sekarng rase cam redha jela....hope fully pasni berjln lancar....
jangan la ade yang dengki mendengki....
penat la....rase nak tembak2 je manusia tersebut....
sudah2 lah tu...penat nak melayan....bosan....muak dengan cerita2 anda2 tu....
dosa tahu tak???

huh....

what a life kan....





Photobucket

Sunday, May 8, 2011

last but not least~

salam hyep hallo....

saya akan tinggalkan melaka....
*weee...
skrang tengah tunggu abah datang.....
*mana la abah ni kan....

haa~  =____=
actually I'm tired jawab paper tadi..
paper LAW!!!
da last paper....
maka berakhirlah sem aku ari ini...
hehe* ^,^
tak nak komen pape pasal paper tadi....
yang berlalu biarkan berlalu....

ok dah alang2 nak berblogy ni...
nak minta ampun dan maaf kat

pelawok2 A5-4
student HR 1A
penghuni TM....


kalau ade silap n wrong saya, terkasar, terkene, terasa ke dengan saya....
minta maaf skali lagi...
bukan sebab hari raya,
tapi hari ni last kita jumpa sebelum masuk sem depan....
kot2 la tak sempat jumpa pasni....
mana nak tau ann....

pesanan dari pihak penaja masa cuti:
~take care
~mana nak keje, keje elok2
~mana nak kawin, jemput2 la saya *wink2
~kalau nak lepak2 ajak la *leh gak jenjalan sma

to azimah
~its okey...da terbalik nak wat camne kan...
family da dtg...
tak smpt nak kis2 laga2 pipi..*haha
~mlm td best share2 story dgn awak *syesly

to safura
~sme jgk ko da terkeluar exam dulu
nak wat camne kan....
rmh jauh....
take care...jgn nakal2....
xmo sakit2 lagi keyh

to matul@mannang
~suda smpai sabah??*haha
 ~next sem jadi jiran lagi ya... =)
~nnt balik melaka nak ole2 dr sbh eaa

 ok that all frm me....
take care u olls*again?
bloggy ni akn ksepian pasni.... =(
teman2 kan la die bace bloggy ni..hehe
bye2..adios...
~salam~

*hey u noe wht, im sooo sleepy when I post this entry..huhu
.........
Photobucket

Saturday, May 7, 2011

HAPPY MOTHER'S DAY

~HAPPY MOTHER's DAY~
to my MAMA
~FUZIAH HANIM ABD. RAHMAN~
*wink*

actually M's D ni spatutnya esok...
BUT
I tak online da esok..
busy and da balik rumah,so jarang on9..
so kte proceed awal....takpe kan..an an an an ....
hahaha..
WISH

to my mum:
I noe tht I'm not ur best daughter...
i tried so many times to be like tht...

I cried whn I missed u
*I thnk u don't noe it rite?

I want be da best among my sisters n brother
so tht I can be success juz like u...

I nvr shows tht I loved u,
bcoz Im older enough do that...
*shy lorh in front of family....

mum..
when u bring me come 2 this world, i noe its hurt...
im born through surgery...
im so problematic person since I were born...huhu

even u never show ur love in front of us...
but i noe u care...
i noe u worried...
i noe u loved us, bcoz u r my mum...

always love u mum.... 

macam jiwang lak kan..tapi itu yang I rase skrg...
banyak wat masalah sbnr nye I nih...huhu..
*perbaiki nye wahai si alyn...bertaubat la...
ttbe tringat crita lame mase M'sD sblm ni, kalau tak silap time skolah menengah...
time tu kire ade duit jugak la kan...
so memang la budak2 lagi kan,
I juz beli frame gambar, n gambar nyer pasu bunga...
hahaha....so sweet....tp time tu jela...
bile ingat balik,eh xde benda lain ke ko nak beli...
beli la jam ke, adiah lain yang lagi bermakna xde??? *huff...
tp my mum so appreciate it, so dye gantung frame 2 kat ruang tamu...
bangga gak la...adik2 yg lain mane ade dapat cam2...
*kembang idung....hahaha

then time I form 4, I dok asrama....
I post kad HARI IBU....
da speciality kad nih, I letak pic I adik bradik time kecik....
my mum simpan lagi kad tuh...
*wink2 lgi*
dapat idea ni, biler I dgn 1 dorm yg sekepala rancang ramai2 post kad kat mum masing2.... 
*I think ayu u pun same rite?
i was so creative...*ehem...
siap ade byk side kat kad tuh I create,
bukak sane ade pic, bukak sini ade poem....
banyak tulisan2 I tulis, tampal ketas2 kaler kat kad tuh....
happening larr....
ayat2 dalam tu sungguh mendalam...*juz for my mum okey
agak jiwang...
fuh kalau bab menjiwang I boleh tahan jugak la...
haha....so nak buat lagi tak camtu???
i think tak yah kot..

I da besar, so pikir ape lagi care matang
nak smbut M'sD ni...
bukan slalu kan....
setaun hanya sekali....
appreciate ur mum okey....

so korang ape korang wat ntuk M's D ni???
agak2??hehe
(',')
ok that all from me...
~bye salam u oll~
jangan lupa wish kat mum korang pulak ehh....
.........
Photobucket

Friday, May 6, 2011

cuti?

salam hyep hallo...

tinggal lebih kurang 2 hari or less than that I stay kat melaka....
then akan kembali ke kampung I, Rawang!!!
yeye..haha...
sedih happy n macam2 feel sume ade...

after this (maybe)
~da jarang online 
(coz broadband kat umah pun mcm hantu)

~keje kot
(carik duit poket sendiri lerr)

~size jadi kecik skit kot
(haha...joking XD)

~lappy...
(idle)

~i will miss my frens
(also I will missed him damn much)
-penghuni A5-4
-student HR 1A
-others people : niza si byk ckp

~i missed environment kat melaka
-cuaca panas or sejuk yg melampau
-angin kuat kdg2 mcm ribut pun ade
-traffic jam depan TM 
(plus bunyi siren BOMBA, POLIS n AMBULANCE yg tiap ari lalu dpn TM nih)
-minum air bubble MIX n roti impit *haha
-makan nasi kukus
-kedai burger yg sgt lmbt
-kedai kuning t.yam
-usha budak T.MMT pegi smyang jumaat dgn ayat 
(sumpah mcm org xde keje)
-jalan2 or joging kat river cruise

rase nyer da cukup kot....
nak tambah tunggu la entry seterusnya..
hehe..peace...

 that all from me...
~bye salam u oll~
.........


 Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...